Занятия с  Арт Терапия

Занятия по рисуване с Арт Терапия 

 

Арт терапия

Какво е Арт Терапия? 

Арт терапията е доказала своята ефективност. Тя се е появила като форма на терапия за лечение, но постепенно е намерила голямо приложения в курсовете и семинарите за себеразвитие – там, където не търсим да лекуваме, а да развиваме, променяме и изграждаме.

В основата на Арт Терапията е заложена идеята, че съзнанието, объркано от хаотичните ни мисли и чувства, работи и възприема нашите желания по-лесно чрез форми. Езикът на вселената е чрез форми, а емоциите (главен двигател на нашите желания) са повлияни от цветовете. Можем да влияем мислено на това, което казваме, но не и на това, което рисуваме. Там е най-чистата емоция и пряк път към душата за нашите желания.

Арт Терапия за всеки

Работим за личното усъвършенстване чрез изкуство по метода на Арт терапия и за постигане на желани цели или промени. Процесът на занятията включва различни творчески упражнения с много рисуване. Във всяко занятие рисуваме по зададена тема. Темите включва желани насоки в живота, които бихме искали да надградим или променим като получаване на повече удоволетворение и радост от живота, добра комуникация, зареждане с енергия, добра себеоценка, постигане на желания.

 

 

Защо да избера тези занятия? С какво Арт терапията ще допринесе в моя живот?

Целта на тези занятия е да помогнат на нашето вътрешно Аз за постигане на желани цели  и освобождаване от спъващи възприятия.

 

Цена за 1 посещение 45 лв.

 

Формите и цветовете влияят директно на възприятието. Те са език, на който говорим на подсъзнанието. Чрез тях се свързваме с нашето вътрешно аз и правим желани промени, чистим ненужен заряд от емоции, изграждаме нови и желани възприятия. Тези занятия нямат терапевтична цел и не се споделят проблеми, те помагат на нашето вътрешно Аз за постигане на желани цели и освобождаване от спъващи възприятия.

 

Къде се провеждат занятията

Център по рисуване „Рисувай Лесно“, София, улица Граф Игнатиев 12, ет. 3, в близост до площад Славейков. 

Занятия Онлайн от всяка точка и в удобно време.

 

ЗАПИШИ СЕ:  0878 383010

 

Водещ

Ваш ръководител в творческия процес ще бъде Даниела Панцерева, автор на редица изложби в Мексико, Гърция и България, художник по призвание,  превърнала рисуването в своя професия вече над 10 години. Тя има следдипломна квалификация по арт терапия от Държавният Университет в Мексико и е сертифициран йога инструктор от повече от 5 години.

Нейни творби може да видите на http://www.dpanzereva.com

 

 


Често задавани въпроси

 

Никога не съм рисувал/рисувала, подходящо ли е за мен?

Да, подходящо е. Рисуването в тези занятия е насочено към резултата, а не към естетическият вид на рисунката.

Има ли ограничения във възрастта?

Приемаме участници от всяка възраст.

Трябва ли да нося нещо със себе си на занятията?

Не. Студиото предлага всички необходими материали. В допълнение предлагаме вода, топли напитки и вдъхновяваща за рисуване обстановка.

ВИЖ КУРСОВЕ ПО РИСУВАНЕ