Здравей,

В това видео заедно ще нарисуваме с акварел стръкове фрезии.

 

 

За това видео

Изгледай цялото видео. След това следвай стъпките. Спирай видеото на определени периоди, ако ти е необходимо. 

Акварелът не обича много търкане и поправяне, защото се зацапват цветовете и се наранява повърхостният слой на хартията.

Материали

Акварелна хартия. Размерът, който използвам е 40 х 30 см. Това е среден размер, подходящ за целите на видеото. Можеш да избереш всеки размер по твое желание в  правоъгълен формат.

В това видео използвам 300гр. студено пресована хартия за акварел на Фабриано 100% памук. 

Каквато и хартия да избереш, нека тя бъде за акварел, а не обикновен картон, защото акварелната хартия има свойства на разливност, каквато обикновената не притежава. 

Ако си свикнал/а на определен тип хартия, използвай нея. Ако избираш своята хартия сега, най-добре избери целулоза с добро качество или целулоза+малък % памук и след това премини към предпочитаната от тебе – повече памук или повече целулоза. Ако не си запознат/а с тази тема и с материалите в акварела, виж видеа на тази тематика.

 

Палитра за смесване на цветовете – почисти с вода и четка цветовете на палитрата от предишна работа, за да имаш хубави чисти цветове. Прави го често и в процеса на рисуване. 

Акварелна Боя- тубичка или кубче, според предпочитанието. Боята от тубичка е хубаво да е засъхнала преди работа. Акварелната боя е трайна и може да се изразходва напълно, тя не се разваля и се съхранява в сухо състояние.

Използвани цветове

 

    • Перманентно розово
    • Кадмиево оранжево
    • Светло зелено
    • Виолетово
    • Индиго син

 

За цветята на четката има следните бои:

 оранжево и розово от едната страна на четката и лилаво от другата.

 

 

 

 

Едно бурканче с вода – за измиване на четките.

Плоска четка с естествен косъм – Размер около 12 според големината на хартията. Всеки производител има своя номерация за големина, затова четки по рамер могат леко да се различават. 

 

Малка кръгла четка със заострен връх – синтетичен или естествен косъм, номер 1 – 2. Всеки производител има своя номерация за големина, затова четки по рамер могат леко да се различават.

 

 

Салфетки или парцалче – за бърсане и подсушаване на четките.

 

 

Гледай видеото: