Онлайн Курс  с Даниела по избраната техника с предварително уговорена  дата и час

Акварел, Акрил или Масло

Курсът е подходящ за начинаещи и напреднали

ТЕОРИЯТА ЗА НАЧИНАЕЩИ И ЛЮБИТЕЛИ ХУДОЖНИЦИ

Тези теоретични занятия са предназначени да дадат необходимото разбиране и познания на любители художници и са събрали най-необходимата теория в практическа насока за всеки рисуващ. Тези правила ще ви помогнат да създавате по-правилно, хармонично и балансирани картини. Ще ви дадат разбиране за рисуването и ще ви спестят много чудене защо и как.

 

Какво включва

Курсът включва  теоретична и практическа част в общо 4 занятия + 1 сесия бонус, в което се обсъжда работата на участника от последното занятие. Всяко занятие е със средна продължителност от 2 часа. Курсът протича в рамките на 2 седмици.

 

Материали и Техники 

Включва обяснение за различните материали, бои, хартия/платна, четки, как да се използват, какви допълнителни материали могат да се съчетават с боята. Основните техники. Къде и за какво използваме различните техники.  

 

Композиция – Балансът и Хармонията 

Включва обяснение за композиция – как влияе композицията на картината и защо е важна, какво прави добра композиция, фокусна точка, елементи в картината и тяхната подредба, създаване на динамика.

Перспектива – Близко и далече 

Как перспективата създава пространство в картината – близо и далече. Какво е и как се използва – въздушна, цветна, линейна перспектива. Диагонали, една и две линенйни точки.  

Цветна теория – за какво се използва 

Светлината и сянката 

С какво ни помага цветната теория. Как да влияем с цветове. Как цветът се приглушава или засилва. Цветно колело – отстоящи и прилежащи цветове – за какво се използват. Приложения в перспективата. Светлина и сянка. Как се прави цвят на сянка. Контраст. 

 

Как протича 

Връзката е онлайн като участникът има възможност да наблюдава, слуша обясненията, води записки, задава въпроси и практикува. Накрая на всяко занятие получава задачи за упражнения, които се обсъждат в следващото занятие. Курсът е много интерактивен и съобразен с всеки участник. 

Ето и някои картини, рисувани в онлайн занятия

Всяка от техниките включва

  • подробно обяснения за работа с материалите – това е много важно, за да може участникът правилно да разбере и усвои характеристиките и средствата за рисуване с избраната техника. Правилното използване на материалите улеснява рисуването и прави нещата постижими.
  • различни техники за работа с избраната боя – техниките са помагала, с които да боравим с боята по различен начин, така че тя да прави за нас желанияте ефекти.
  • основна теория, важна за всеки рисуващ – теорията, която се обяснява е подбрана за нуждите на всеки художник-любител, тя е конкретизирана и лесна за разбиране и прилагане и включва основни насоки като композиция, перспектива, цветове, светлина и сянка. Участникът упражнява в своите рисунки всичко научено.

Всеки участник може да експериментира различни техники. Залага се на вродения стил и усет на всеки индивид като негова естествена природна дарба, която се развива. Темите могат да се съобразяват с интереса на участника в съответствие с нивото му. Този курс изключва човешка фигура и портрет.

Двуседмичен курс в 4 занятия по 2 часа +1 сесия: 460лв.

Съкратена версия от 2 занятия по 2 часа в 2 последователни дни: 240лв. /Включва същата теория в по-обобщен вариант/

Записване на телефон или имейл: art@risuvailesno.com и тел: 0878383010

Превод към банкова сметка: Fibank / Iban Code: BG17FINV915010BGN0DWIF SWIFT Code: FINVBGSF 

Основание за плащане: онлайн курс, две имена.

Плати с Revolut : http://revolut.me/danielxqqm

Онлайн Сесии

Онлайн сесии включват коментари и съдействие за рисуването на картина.

Тези занятия са много подходящи като продължителни занятия след завършен курс, но не е задължително да е минат курс.

В тях можем да обсъдим идеи и техники за нарисуването на  избран сюжет за картина или помощ в процеса на рисуване.

Сесия със средна продължителност от 30мин. – 30лв. / Пакет от 4 сесии – 99лв.

Записване на телефон или имейл: art@risuvailesno.com и тел: 0878383010

Превод към банкова сметка: Fibank / Iban Code: BG17FINV915010BGN0DWIF SWIFT Code: FINVBGSF 

Основание за плащане: онлайн сесия, две имена.

Плати с Revolut : http://revolut.me/danielxqqm