Здравей,

В тези 8 видеа ще нарисуваме заедно 5 цветни картини с акварел+ 1 видео бонус, обяснително видео за материалите и  видео за техниките. Ще рисуваме с акварелна боя и пръсти. 

 

Мушкато Хортензии Нарциси

видео урок с акварел

видео урок с акварел

видео урок с акварел
Градински цветя Лалета Бонус

видео урок с акварел

видео урок с акварел

видео урок с акварел

 

За това видео

Изгледай първо цялото видео. След това рисувай заедно с мен. Спирай видеото на определени периоди, за да можеш спокойно да нарисуваш всеки елемент. Ако е необходимо, повтори видеото, там където е необходимо.

Акварелът не обича много търкане и поправяне, защото се зацапват цветовете и се наранява повърхостният слой на хартията.

Материали

Акварелна хартия. Размерът, който използвам е 24 х 30 см. Това е среден размер, подходящ за целите на видеото. Можеш да избереш всеки размер по твое желание в  правоъгълен формат.

В това видео използвам 200гр. студено пресована хартия за акварел. 

Каквато и хартия да избереш, нека тя бъде за акварел, а не обикновен картон, защото акварелната хартия има свойства на разливност, каквато обикновената не притежава. 

Ако си свикнал/а на определен тип хартия, използвай нея. Ако избираш своята хартия сега, най-добре избери целулоза с добро качество или целулоза+малък % памук и след това премини към предпочитаната от тебе – повече памук или повече целулоза. Ако не си запознат/а с тази тема и с материалите в акварела, виж видеа на тази тематика.

 

Акварелна Боя- тубичка или кубче, според предпочитанието. Боята от тубичка е хубаво да е засъхнала преди работа. Акварелната боя е трайна и може да се изразходва напълно, тя не се разваля и се съхранява в сухо състояние дълго време.

 

Едно бурканче с вода – за измиване на четките.

 

Салфетки или парцалче – за бърсане и подсушаване.

 

Материали

Гледай видеото:

 

Техника

Гледай видеото:

 

Мушкато

Гледай видеото:

 

 

Хортензии

Гледай видеото:

 

 

Нарциси

Гледай видеото:

 

 

Градински цветя

Гледай видеото:

 

Лалета

Гледай видеото:

 

Бонус

Гледай видеото:

Браво! Поздравявам те за творческият ти устрем. Успешно завърши този маратон с акварел с пръсти и вярвам, че си нарисувал/а прекрасни картини.

Сподели своите рисунки в нашата фейсбук група

Виж други уроци

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *